over mijn werk

Wat betekent schilderen voor jou?

“Schilderen betekent op weg gaan. Een onderneming die vaak schuurt en kraakt. Hoe confronterend soms ook – schilderen maakt me een gelukkiger en completer mens. Als ik schilder, valt alles buiten die setting weg; ook het besef van tijd en ruimte. Ik ben onderweg, het is een ontdekkingstocht, geen idee wat ik tegen ga komen.”

 

Wat is de essentie van je werk?

“Ik kijk graag naar mensen. Ik ben geïnteresseerd in hoe ze bewegen, in hun blik. Dat zie je terug in mijn werk. Ik gebruik voor mijn werk meestal foto’s die ik vind op internet, kranten en tijdschriften. Beelden die me aanspreken. Meestal is er wel iets van (zwarte) humor, absurditeit of surrealisme in te ontdekken. Vaak weet ik niet waarom ik voor een bepaald beeld kies. Door er iets aan toe te voegen, ontstaat een nieuw beeld. Er ontstaat een nieuw verhaal, voor mij, voor de toeschouwer ook.”

 

Wie inspireert jou?

“Er zijn twee schilders die me inspireren en fascineren: Neo Rauch en Michaël Borremans. In de kleurrijke schilderijen van Rauch, die heel vervreemdend zijn, gebeurt zoveel. Het is een mix van historische en persoonlijke beelden. Met de werken van Borremans voel ik me vooral verwant vanwege het ingetogene en de subtiliteit. Ik vind ze ook echt geweldig goeie schilders”